Styrk de gode læsevaner

Er du lærer i en 5. klasse, og skal du snart holde forældremøde og derfor rigtig gerne vil minde forældrene om, hvordan vi sammen styrker børns læsevaner? Så klik ind på Læsesporet. Her finder du nemlig masser af god inspiration til mere læsning og læselyst, som du kan formidle videre til forældrene i din klasse. Materialerne kan også bruges enkeltvis til inspiration.

Læsesporet finder du fx færdig PowerPoint-præsentation med noter til dig, som lærer samt forskellige materialer til forældrene fx Få 6 gode læsetip, Find inspiration, Noget der ligner til Læsebingo og Læsespil.

Seks nordjyske biblioteker og har i samarbejde med Gug Skole og 5. klasser fra seks kommuner i regionen testet al materialet i projektet med navnet Læseforældre. Projektet blev gennemført i 2019 med tilskud fra Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre under Slots- og Kulturstyrelsen.

Al materialet er samlet på Læsesporet .

Her på siden kan du se filmen 6 gode læsevaner gør jer til bedre læseforældre, som blev produceret i forbindelse med projektet.

Har du spørgsmål så kontakt Gritt Elmeskov fra Aalborg Bibliotekerne på mail: gritt.elmeskov@aalborg.dk