Styrk de gode læsevaner

Er du lærer i en 5. klasse, og skal du snart holde forældremøde og derfor rigtig gerne vil minde forældrene om, hvordan vi sammen styrker børns læsevaner? Så klik ind på Bibliotekernes Sprog- og Læsespor. Her finder du nemlig masser af god inspiration til mere læsning og læselyst, som du kan formidle videre til forældrene i din klasse. Materialerne kan også bruges enkeltvis til inspiration.

Bibliotekernes Sprog- og Læsespor finder du fx færdig PowerPoint-præsentation med noter til dig, som lærer samt forskellige materialer til forældrene fx Få 6 gode læsetip, Find inspiration, Noget der ligner til Læsebingo og Læsespil.

Materialet er udarbejdet af seks nordjyske biblioteker i samarbejde med Gug Skole. 5. klasser fra seks kommuner i regionen har testet al materialet i projektet med navnet Læseforældre. Projektet blev gennemført i 2019 med tilskud fra Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre under Slots- og Kulturstyrelsen. Materialet er nu placeret på Bibliotekernes Sprog- og Læsespor.

Her på siden kan du se filmen gode læsevaner gør jer til bedre læseforældre, som blev produceret i forbindelse med projektet.

Har du spørgsmål så kontakt Gritt Elmeskov fra Aalborg Bibliotekerne på mail: gritt.elmeskov@aalborg.dk