Vinterbogen

Vinterbogen - Boost læselysten

Boost læselysten og vind med Vinterbogen

 

Få jeres helt egen booktalk og deltag i bibliotekernes læselystkampagne Vinterbogen, der kører fra d. 16. januar til d. 10. februar 2023 og del de gode læseoplevelser med børn i hele Danmark!

 

Aalborg Bibliotekerne tilbyder booktalk og biblioteksintroduktion på biblioteket eller online, når det passer jer bedst.

Vinterbogen sætter fokus på at dele begejstringen for at læse og skabe et positivt læsefælleskab i klassen, og lægger op til at man fylder kampagneperioden med læsning og sjove aktiviteter. På Bibliotekernes Læsespor kan I finde masser af idéer til sjove aktiviteter og lade jer inspirere.

Kampagnen er bygget op omkring websiden vinterbogen.dk – og her skriver børnene anmeldelser af de læste bøger, så børn i hele landet kan lade sig inspirere af hinanden. Derudover skal de enkelte klasser oprettes på vinterbogen.dk for at kunne skrive anmeldelser, og dermed kan man som ansvarlig lærer samle, og se elevernes arbejde på vinterbogen.dk.

I bestemmer helt selv, hvordan I tilrettelægger forløbet.

Der trækkes lod mellem alle deltagende klasser, og de 3 heldige vinder et forfatter- eller illustratorbesøg til hele klassen.

Få jeres helt egen booktalk til at booste læselysten i perioden. Aalborg Bibliotekerne tilbyder booktalks på biblioteket eller online, når det passer jer bedst.

 

Vi bestræber os på at finde tid til alle interesserede klasser, men der tages forbehold for mange tilmeldinger.

 

Læs mere om Vinterbogen på

https://www.laesesporet.dk/vinterbogen#pros-background

Under menupunktet ”Fagprofessionelle” finder du baggrund for konceptet, hvordan I kommer i gang, hvordan I tilmelder jer den nationale konkurrence og PR-materialer.

 

Se sidste års anmeldelser:

https://www.vinterbogen.dk/

 

Kontakt Dorthe og aftalt tidspunkt for jeres booktalk og/eller biblioteksintroduktion på dorthe.svendsen@aalborg.dk